Conflictbemiddeling

Graag help ik u als mediator bij een conflict. Dit noemen we ook wel conflictbemiddeling of conflicthantering waar mediation een vorm van is. Het gaat hierbij om conflicten die niet onder de andere expertises vallen.
In de afgelopen 18 jaar heb ik duizenden conflicten mogen begeleiden. Grotendeels als brigadier in een multiculturele wijk met circa 150 nationaliteiten en diverse sociale en culturele achtergronden. Maar ook de laatste jaren als manager in een dynamische werkomgeving heb ik de nodige ervaring opgedaan.

Iedereen heeft zijn/haar eigen cultuur, achtergrond, gewoonten, waarden en normen. Die waarden en normen neem je mee naar je werk, je sportvereniging en in je relaties. En los van de mooie dingen hiervan zorgt dat soms ook voor onbegrip, miscommunicatie en erger.

En gelet op het feit dat Nederland een van de meest dichtbevolkte landen is van Europa, is het niet vreemd dat er conflicten ontstaan in de leefomgeving.

De conflicten kunnen variëren van een arbeidsconflict (al dan niet) tijdens ziekteverzuim tot een burenruzie of bijvoorbeeld een mediation tussen twee zakenpartners of bij een sportvereniging. Bij arbeidsconflicten kunt u denken aan conflictbemiddeling of conflict-coaching bij een verstoorde werkrelatie, onrust in een team, miscommunicatie tijdens verzuim, een kwestie waardoor de re-integratie moeizaam verloopt, pestgedrag en bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen.

Bij burenruzies betreft het soms ook zaken die via buurtbemiddeling waren opgepakt, maar toch weer geëscaleerd zijn of waarbij ondanks alle moeite geen duurzame oplossing is bewerkstelligd.

Op zoek naar een mediator voor een conflictbemiddeling?

Ben je op zoek naar een mediator om je te helpen bij het oplossen van een conflict d.m.v. conflictbemiddeling? Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou of jullie kan betekenen als mediator.

Vraag gratis gesprek aan

Huijben Mediation is een erkend MfN-registermediator