Onderhandelingen

Naast conflictbemiddeling heb ik een grote passie voor onderhandelen! Bij de begeleiding van onderhandelingen kan ik u en uw organisatie op diverse manieren ondersteunen.

Van win-win naar optimum

Hoe mooi is het als beide partijen door professionele procesbegeleiding tot een beter eindresultaat komen dan ze zelf voor mogelijk achtten! Veelal wordt er gesproken over WIN-WIN, maar met de juiste mediation is er een optimum resultaat beschikbaar waar de meeste deals nooit komen.

Mediation is kiezen voor onafhankelijkheid, neutraliteit en onpartijdigheid

Vaak heeft men niet door wat voor de ander belangrijk is, wat er echt achter de schermen speelt, welke bereidheid en onderhandelingsruimte er wel is, welke toekomstplannen er zijn, overig budget, extra mogelijkheden die je niet zomaar prijs geeft, enz.. Vaak wint er eigenlijk maar een partij en doet de ander veel water bij de wijn of staat daarna de relatie zo op scherp dat er amper meer sprake is van een goede relatie.

Graag bied ik u professionele begeleiding bij de onderhandelingen als expert onderhandelaar (MfN registermediator, ADR mediator, conflictcoach en expert onderhandelaar) of als registermediator wanneer de zaken op scherp staan.

Onafhankelijk tussenpersoon bij aanbestedingstrajecten en onderhandelingen

Als registermediator kan ik als conflict-, en communicatie expert werkelijk zien wat er speelt en door neutraliteit en onpartijdigheid zorgen dat er door de partijen zelf de beste deal gesloten kan worden.

Er zijn veel tussenpersonen in het bedrijfsleven waarbij hun belangen nogal eens onduidelijk zijn en hun kosten te hoog. Om de zoveel jaar bent u contractueel verplicht om weer met hen in zee te gaan tegen dezelfde of nog hogere kosten. Huijben Mediation biedt hierin een professioneel, integer, onpartijdig en tevens goedkoper alternatief.

Vertrouwelijkheid met geheimhouding

Tijdens dit soort onderhandelingen kan ik optioneel, in caucus ( 1 op 1), vertrouwelijke gesprekken voeren met beide partijen apart. Hierbij kunt u alles delen zonder dat deze gevoelige informatie ongevraagd bij de andere partij komt. Hiertoe ben ik gehouden door ons contract en het MfN of ADR, de beroepsorganisaties waar ik onder val. Door aan beide kanten de onderhandelingsruimte eerlijk en helder te krijgen kunnen beide partijen komen tot de best mogelijke deal.

Partijbegeleiding bij onderhandelingen

Ook is het mogelijk om als onderhandelaar voor u op te treden. Dit betreft dan geen mediation. Denkt u hierbij ook aan advies rondom het conflict zelf, uw mogelijkheden, risico analyse, welke onderhandelingsruimte is er aan beide kanten, welke scenario’s zijn er en welke strategie kan u hierin helpen om tot het beste resultaat te komen?

Hulp bij salarisonderhandelingen

Tevens help ik u graag bij salarisonderhandelingen, bijvoorbeeld bij uw nieuwe baan of bij een nieuwe functie. Dit kan zowel in advies vooraf als persoonlijk aan tafel bij gesprekken. De afgelopen jaren heb ik hierin diverse cliënten bijgestaan met elke keer een beter resultaat dan zij hadden verwacht. De arbeidsmarkt is dusdanig dat dit echt loont!

Omdat het bovenstaande maatwerk betreft hanteer ik een aangepast tarief met de mogelijkheid tot een kostenindicatie of prijsafspraak voor een traject. Het eerste (telefonische) kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Belt u gerust voor advies met 06 22111332.

Huijben Mediation is een erkend MfN-registermediator.