Kosten

Scherp tarief

Huijben Mediation werkt met een scherp honorarium (uurtarief), wat ik tijdens ons kennismakingsgesprek graag toelicht omdat dit mede afhankelijk is van de wensen en de specifieke situatie, terwijl de service en kwaliteit hoger ligt.

Mediation is maatwerk

Omdat mediation vaak maatwerk betreft leg ik vooraf alles graag open en transparant uit. Denk hierbij aan het verschil tussen een mediation bij een arbeidsconflict of scheiding, onderhandelingen, conflictbemiddeling bij een burenruzie of tussen overheid en burger. Maar ook bij de nieuwere preventieve variant: pre-mediation. Afhankelijk van de situatie en behoefte kan ik snel inschatten wat er nodig is.

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

(circa 30 minuten)

Full-service en kwaliteit

Huijben Mediation biedt exclusieve full-service en hoge kwaliteit. Ik heb een hekel aan opscheppen, maar durf dit te noemen door de feedback en reviews van klanten. Ik ben er 24/7 voor u en bij urgente zaken kunt u mij dus altijd bellen, appen of mailen.

Korte lijntjes en pragmatisch werken met oog voor u en uw zaak. Dat is wel zo prettig als u in een heftige en/of moeilijke situatie zit of een snelle oplossing wilt.

Daarnaast is het zo dat ik elke klant door mijn snelle werkwijze en coulante facturatie vaak al honderden euro’s bespaar.

Dit gaat dus veel verder dan een online prijsstunter of pakket-aanbieding. Na de eerste goedkope uren betaalt u bij hen vaak alsnog de hoofdprijs qua uurtarief of u betaalt voor elk los component bij een scheiding, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij geloof ik niet in één format wat je op iedere zaak kunt plakken.

Ik lever maatwerk en zeker bij arbeidszaken of scheidingen met bedrijven of eenmanszaken is dat geen overbodige luxe.

Subsidie voor mediation oftewel toevoeging

Mocht u door inkomen of vermogen in aanmerking komen voor subsidie (toevoeging), dan kunt u al vanaf circa €58 tot €115 een heel mediationtraject doorlopen. Hier zitten wel voorwaarden aan die ik graag toelicht.

U kunt de voorwaarden lezen en controleren of u hier aanspraak op maakt via: www.rechtsbijstand.nl

Mocht u hieraan voldoen dan hoeft u alleen de eigen bijdrage te betalen. De andere partij betaald de helft van het uurtarief.

Verdeling van de kosten

De kosten worden bij particulieren meestal gelijk verdeeld tussen beide partijen, dus ieder de helft.

Bij arbeidsconflicten betaalt veelal de werkgever de kosten. Dat verandert niets aan mijn houding of werkwijze als mediator. Deze is en blijft onpartijdig en neutraal.

Preventieve mediation met korting

Als u er vroegtijdig bij bent, dus nog voor er een conflict is ontstaan, maar wel diverse zaken wilt bespreken voor het escaleert dan kunt u gebruik maken van pre-mediation.

Omdat dit een nog redelijk nieuwe en onbekende vorm van conflictbemiddeling is bied ik dit aan tegen een goedkoper tarief.

Alle werkzaamheden en kosten worden transparant vastgelegd in een kostenoverzicht.

Betaalbare mediation

De insteek is dat geld geen belemmering moet vormen om gebruik van mediation te maken en we hier samen uitkomen. Daarbij zal ik tijdens ons eerste gratis gesprek proberen de situatie en wensen helder te krijgen zodat u weet wat de geschatte kosten zijn.

Nog belangrijker in mijn optiek is het vertrouwen en de klik die je moet ervaren!

Waarom mediation een goedkope optie is?

  • Binnen enkele gesprekken een duurzame oplossing
  • Partijen hebben maar één mediator nodig i.p.v. beiden een eigen advocaat
  • Honorarium van een mediator ligt veel lager dan dat van een advocaat
  • Alternatief via de rechtbank duurt lang met hoge kosten en vaak maar één “winnaar”.