Hoe werk ik?

Neem contact op
We maken een afspraak
Ik ga aan de slag

Stap 1

Neem vrijblijvend contact op via 0622111332 of via contact of info@huijbenmediation.nl. Bellen is de snelste manier! Als ik niet direct op kan nemen, bel ik zo snel mogelijk terug.

Leg kort uit waarvoor je belt of noteer dit kort en bondig via het contactformulier (zie: privacyverklaring). Verder bespreken we zoveel mogelijk aan tafel.

Stap 2

We plannen z.s.m. een gratis en vrijblijvend kennismakingsgeprek! Vaak kan dit al binnen enkele dagen, soms dezelfde dag al. Bij behoefte ook in de avond, online of in het weekend.

Tijdens deze kennismaking leren we elkaar beter kennen en delen jullie wat er speelt. Ik zal dan aangeven wat ik voor jullie kan betekenen. Daarna geef ik uitleg over het eventuele verdere proces, de spelregels van mediation, jullie en mijn rol en natuurlijk de kosten.

Omdat mediation maatwerk is en afhangt van uw wensen, eventuele vergoeding of subsidie afhangt van uw verzekering en/of inkomen en vermogen, zullen we dit open bespreken en weet u direct waar u op kunt rekenen.

Stap 3

Na dit gratis kennismakingsgesprek met informatie besluiten je/jullie of je verder wilt met (pre-)mediation.
Vaak is het mogelijk om direct door te gaan met de mediation. Jullie spreken af hoe de kosten worden verdeeld (vaak 50-50 bij scheiding, bij arbeidsmediation veelal 100% werkgever) en tekenen de mediationovereenkomst en daarmee teken je ook voor geheimhouding. Daarnaast ontvangen en bespreken we het reglement en de overige zaken.

Stap 4

Mediationgesprekken volgen. Soms vinden er eerst 1 op 1 gesprekken plaats voor de mediation samen van start gaat. Gemiddeld hebben we 3-5 gesprekken en vaak is alles in enkele weken afgerond met een positief en duurzaam resultaat. Bij scheiding ligt de snelheid vaak aan jullie beiden, maar duurt dit eerder enkele maanden. Ook houd ik bij scheidingen op verzoek kindgesprekken, zodat zij ook een stem hebben in dit proces en kunnen delen wat zij belangrijk vinden. Dit is enorm waardevol omdat ook hun leven soms helemaal op zijn kop staat. Dit helpt hen bij het verwerken en ook bij het maken van een goed ouderschapsplan en daarmee jullie toekomst.

Stap 5

Het eventueel opmaken van een vaststellingsovereenkomst. Bij een scheiding moeten er meer zaken worden opgemaakt en uitgewerkt, zoals: (echt)scheidingsconvenant, ouderschapsplan, alimentatieberekeningen, vermogensverdeelstaat, overige financiële zaken, enz.. Ik help jullie hierbij van A tot Z.

Stap 6

Afrondend gesprek met eventueel doornemen van de vaststellingsovereenkomst en overige zaken waarna u samen kunt tekenen. Begeleiding rondom de vervolgstappen, bijvoorbeeld om de scheiding definitief te maken. Deze stappen licht ik graag mondeling verder toe. Optioneel gevolgd door een follow-up gesprek enige maanden later.

Stap 7

Er vind desgewenst (gratis) nazorg plaats in een vorm die past bij jullie behoefte. Meestal bel ik na enkele maanden met jullie om te vragen hoe het gaat. Deze gratis nazorg is er bij behoefte ook voor jullie kinderen.

Bij een scheiding werk ik persoonlijk, betrokken en professioneel en heb ik extra oog voor uw kinderen en overige relevante dingen die er spelen.