Pre-mediation

Wat is pre-mediation?

Het is goed om eerst te weten wat pre-mediation nu precies is en wat het voor u kan betekenen.
Eigenlijk is pre-mediation een verhelderend gesprek (vooraf) tussen partijen in aanwezigheid van een professionele conflictcoach die dit gesprek leidt. Er is dan (nog) geen sprake van mediation en het bevindt zich dus ook voor het formele traject met alle regels (MfN/ADR) die hierbij horen.

Simpel gezegd is het een werkwijze waarbij conflicten die nog niet geëscaleerd zijn zo snel mogelijk worden besproken om te voorkomen dat mediation nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een kleiner conflict waar u begeleiding bij nodig heeft.

Preventieve conflictbemiddeling

Pre-mediation kan ook een opstap zijn naar mediation. Dit zien we vooral in verwijzing via de rechtspraak of bij arbodiensten die preventief werken. Maar ook daarbuiten word het ook steeds vaker toegepast! In veel gevallen is het probleem door pre-mediation al dusdanig besproken dat er geen vervolg meer nodig is. Zoals u begrijpt scheelt dit veel tijd en extra kosten.
Steeds meer mensen geloven in het vroegtijdig of zelfs vooraf regelen van hun zaken wanneer alles goed gaat! Als mediator denk ik dat dit een goed streven is en daarom beveel ik pre-mediation van harte aan.

Voorbeelden van pre-mediation

Zeker in situaties waar wettelijk niet alles is geregeld of relaties en duurzame afspraken belangrijk zijn. U woont bijvoorbeeld samen zonder samenlevingscontract met kinderen of heeft een kinderwens. U zou dan ook afspraken kunnen maken hoe u zaken wilt regelen als er kinderen zijn, maar ook enkele afspraken kunnen maken mocht uw relatie anders lopen dan gewenst.

Denk aan een samengesteld gezin (gescheiden ouder(s)) waarbij u liever nu de zaken netjes regelt voor uzelf en de kinderen. Wat wilt u vooraf regelen als het gaat om de omgang tussen u als “stiefouders” met de kinderen en tussen de kinderen onderling. Want al is er geen bloedband, relaties tussen stiefkinderen kunnen wel zo voelen.
Stel dat u in een beginnend conflict zit en escalatie wilt voorkomen, dan is dit voor u een uitkomst. Als werkgever wilt u vooraf open en eerlijk in gesprek met uw werknemer en een onpartijdige mediator om goed uit elkaar te gaan en juridisering te voorkomen.

Hoe voorkom je een conflict?

Ik kom graag vrijblijvend bij u langs voor een gratis kennismakingsgesprek, waarna u direct weet of hetgeen u ter tafel brengt zich leent voor pre-mediation, mediation of u op een andere wijze beter geholpen bent!

U kunt ook direct bellen met 06 22 11 13 32 om uw vragen te bespreken, alles geheel vertrouwelijk.

Kiest u voor pre-mediation dan is het goed mogelijk dat we direct verder gaan met het gesprek. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen geldt er een extra korting voor pre-mediation die ik graag tijdens ons gesprek toelicht.

Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel.

Doe de gratis mediationtest!

Mocht u gelijk willen weten of pre-mediation of mediation passend is doe dan de test en ontvang gratis een persoonlijke advies op maat zonder enige verplichting.

Doe de gratis mediationtest

Huijben Mediation is een erkend MfN-registermediator.