Scheiding

Een scheiding is één van de meest impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven waarvan je hoopt dat het jullie deur passeert! Je hele wereld staat op zijn kop. Voor degene die het besluit neemt om te scheiden is dit een heftig besluit met enorme gevolgen. Laat staan voor de ander die mogelijk nog hoop had of het niet eens zag aankomen.

Niemand gaat trouwen met het idee om vervolgens weer te scheiden. Helemaal als er kinderen in het spel zijn en/of een relatie heeft lang voortgeduurd, kan dit vaak extra gevoelig liggen. Sommige mensen beschrijven het als een definitief afscheid met bijbehorende rouw en alle emoties die daarbij horen.

Werkwijze bij scheiden?

Als mediator zal ik jullie persoonlijk, professioneel ondersteunen en begeleiden in het hele proces, zodat jullie zowel mentaal als praktisch alle hulp krijgen die nodig is. Van preventieve conflictbemiddeling tot aan de begeleiding van uw scheiding van A tot Z. Zie hier meer info rondom het stappenplan hoe ik werk.

Scheiding met kinderen

Als er kinderen betrokken zijn (biologische, adoptie-, pleeg- of stiefkinderen) houd ik op jullie verzoek graag een kindgesprek met jullie kind(eren), tiener(s) of (jong)volwassene(n). Dit is een gesprek waarbij ik op een passende manier met hen spreek over hoe het gaat en wat zij belangrijk vinden (mede rondom het ouderschapsplan) en inventariseer of er meer hulp nodig is. Soms werkt een andere vorm van communicatie beter, bijvoorbeeld door een spel of creatieve werkvorm.

Extra nazorg voor uw kinderen

Dit kindgesprek vindt meestal plaats vanaf de leeftijd van circa 6 jaar oud tot en met volwassenen. Onderschat niet dat ook de volwassen kinderen behoefte kunnen hebben aan een neutraal gesprek waarin alles besproken kan worden zonder dat je iemand kwetst of tekort doet of uit loyaliteit maar niets deelt. Kinderen kunnen ook na het traject altijd gratis contact met mij opnemen.

Door mijn werkervaring met jongeren maak ik snel echt contact en durven ze vaak dingen open te delen. Dat vertrouwen is kostbaar en zo ga ik daar ook mee om. Ook kinderen/jongeren met diverse “rugzakjes” zijn mij niet onbekend. En als “kind” van gescheiden ouders weet ik hoe het voelt en waar je doorheen gaat.

Full-service ontzorgen

Naast alle emoties, komen er bij een scheiding ook een hoop praktische zaken kijken. Dit terwijl alles in uw leven wellicht op losse schroeven staat. Dingen die voorheen zo vanzelfsprekend waren zijn dit opeens niet meer.

Juist in die rollercoaster en hectiek help ik u graag, door jullie zorgen en praktische obstakels grotendeels weg te nemen!

Als mediator met als accreditatie “Familiemediation”, lees: scheidingsexpert, ben ik gehouden aan de meest strikte kwaliteitseisen en bijscholing. Samen met een professioneel netwerk van experts en hulpverleners krijgen jullie en de kinderen bij Huijben Mediation alle zorg en aandacht die nodig is!

Vragen over relatie en scheiding

Of u nu een vraag heeft over uw relatieproblemen, een aanstaande echtscheiding, er middenin zit of een echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan wilt laten herzien of controleren, een nieuwe kinderalimentatieberekening of een financieel plaatje wilt laten maken, dit is allemaal mogelijk.

Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou of jullie kan betekenen als mediator.

Vraag gratis gesprek aan

Huijben Mediation is een erkend MfN-registermediator.

Kijktip voor ouders: Filmpje van Isa die een open brief van Villa Pinedo voorlas.