Wat is mediation?

Mediation als conflictbemiddeling

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waar je twee (of meer) personen/partijen/groepen die een conflict hebben helpt om weer in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen waar beiden zich in kunnen vinden.

Voordelen van mediation

Dit is een mooie uitleg, maar mediation is zoveel meer! Wanneer je als mediator ziet wat er aan tafel verandert tussen mensen, dan besef je dat de impact veel verder gaat. Er komt meer begrip voor elkaar, de communicatie verbeterd, er komt rust over de situatie, een ander inzicht en nieuw perspectief met als gevolg veelal duurzame oplossingen, omdat ze door partijen zélf bedacht zijn.

Mediation is effectief en duurzaam

Dit zijn enkele dingen waardoor ik zoveel passie heb gekregen voor dit mooie vak, omdat je ziet wat het effect is, ook voor de langere termijn!

Mediation vindt altijd plaats op vrijwillige basis, maar is niet vrijblijvend. Er wordt van alle partijen serieuze inspanning verwacht.

Geheimhouding en vertrouwelijkheid

Mediation is vertrouwelijk en deze vertrouwelijkheid wordt ook verlangd van alle betrokken partijen. Ik maak (vrijwel) altijd gebruik van een mediationovereenkomst waarin de geheimhouding geborgd is voor partijen die deze ook ondertekenen (eventueel ook m.b.v. een geheimhoudingsverklaring voor derden).

De rol van de mediator

De mediator is neutraal, onpartijdig en begeleidt het communicatieproces. Aan een registermediator worden, geheel terecht, zeer hoge eisen gesteld, waaronder: het kennisniveau, het up-to-date houden hiervan, het houden van intervisie en (zelf)reflectie. Ook wordt er een hoge norm gehanteerd rondom de beroepsethiek, integriteit en is geheimhouding van de mediator de norm, al vanaf het eerste contact.

Voor mij is dit een normale werkwijze. Al vanaf mijn loopbaan bij de politie ben ik gewend om geen vertrouwelijke zaken te delen. Recent vanuit mijn functie als manager gold dit net zo. Integriteit en discreet handelen zijn kernwaarden voor mij als persoon en dus ook binnen Huijben Mediation.

Op zoek naar een mediator?

Ben je op zoek naar een mediator bij jou of jullie in de buurt? Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou of jullie kan betekenen als mediator.

Vraag gratis gesprek aan

Of doe de gratis TEST om te kijken welke vorm het beste bij jou situatie past.

Doe de gratis mediationtest

Huijben Mediation is een erkend MfN-registermediator