Mediator Rotterdam

Bent u op zoek naar een mediator in Rotterdam? Als mediator* uit de regio Rotterdam sta ik graag voor u klaar! Na circa 10 jaar in Rotterdam te hebben gewerkt krijg ik nog steeds geen genoeg van de skyline en de mentaliteit.

Ik ben dankbaar dat ik nog steeds warme contacten heb met lokale mensen, overheid en het bedrijfsleven.

Arbeidsmediator Rotterdam

Ik ben zowel arbeidsmediator als gespecialiseerd scheidingsmediator, ook wel familiemediator genoemd en conflictbemiddelaar.

Dat wil zeggen dat ik bemiddel in een arbeidsconflict, bv. een conflict tijdens ziekte of een conflict tijdens re-integratie. Maar denk ook aan een conflict in een team, op een afdeling of tussen managers of zakenpartners.

Scheidingsmediator Rotterdam

Als scheidingsmediator begeleid ik de scheiding van A tot Z. Dus vanaf de eerste mededeling aan elkaar, kindgesprekken, het opmaken van alle stukken (ouderschapsplan en convenant), tot het indienen via een advocaat. Ik heb een netwerk met experts (van relatietherapeuten, makelaars, financieel adviseurs, fiscalisten tot advocaten) die jullie hier tevens in kunnen bijstaan, mocht die behoefte er zijn.

De eerste stappen bij mediation?

Binnen 24 uur is er contact en plan ik met u veelal binnen enkele dagen een gratis kennismakingsgesprek. Bij arbeidsmediation is dit vaak eerst een 1 op 1 gesprek (caucus) met beide partijen, bij scheiding meestal een gezamenlijk gesprek.

Vanaf ons eerste contact is er al sprake van geheimhouding. Dit heeft grote voordelen voor de werkwijze, het proces en de kosten.

Ik geef tijdens de kennismaking informatie over:

  • Mezelf, mijn werkwijze en het proces
  • Wat is mediation? Welke rol heeft een mediator?
  • Geheimhouding, MfN reglement, mediationovereenkomst
  • Wat kost mediation?

Als u een goed gevoel heeft bij mij, mijn werkwijze en de overige zaken kunnen we vaak direct verder praten en start de mediation. Meestal bestaat een traject uit 3 – 5 gesprekken van 1,5 tot 2 uur. Daarnaast moeten er diverse zaken administratief uitgezocht en opgemaakt worden, zoals alle financiële zaken, een ouderschapsplan, een convenant of een vaststellingsovereenkomst (VSO).

Ik kijk graag naar wat er positief was en waarom het zover is gekomen. Rekening houdend met het heden en altijd met een hoopvolle blik naar de toekomst. Ik begeleid jullie in alle emotionele en praktische zaken en lever maatwerk en nazorg.

Waar vindt de mediation plaats?

Ik kom graag bij u langs of nodig u uit op mijn kantoor voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op verzoek regel ik een neutrale gespreksruimte in de omgeving.

Ook is er de mogelijkheid om een deel online te doen, mocht de situatie dit verlangen.

Wat kost mediation?

Na enkele vragen heb ik de basis grotendeels helder en weet ik welke wensen jullie hebben en welke tijd dit ongeveer kost. Hierdoor kan er snel een schatting van de kosten gemaakt worden.
Het is bij een scheiding zowel mogelijk om op uurtarief te werken als d.m.v. een pakketprijs. Ook kan ik op subsidiebasis werken mocht u hiervoor in aanmerking komen (www.rechtsbijstand.nl). Hierdoor betaalt u slechts een eigen bijdrage van ca. €55 – €109.

Bij een arbeidsconflict gaat dit veelal op uurbasis, tenzij het langere of grotere trajecten zijn. Lees hier meer over arbeidsconflicten.

Vraag gratis gesprek aan

Ik ben MfN registermediator met accreditatie familiemediation. Tevens full-certified bij de ADR als mediator, conflictcoach en expert onderhandelaar. “Mediator” is een vrij beroep en titel, maar registermediator niet. Ik val hierbij onder twee erkende beroepsorganisaties (MfN of ADR) met regelgeving, toezicht, professionaliteit en ervaring.