Wat kost mediation?

Wat kost mediation?

Natuurlijk wil je weten wat mediation kost. Zeker in geval van een scheiding of een arbeidsconflict of zakelijke mediation wil je vooraf goede informatie. Bij een arbeidsconflict betaald de werkgever in de meeste gevallen de rekening.

Het antwoord is: “Dat ligt eraan!”. De mediator hanteert vaak een vast uurtarief wat je zo kunt googelen, al variëren de tarieven soms flink. Daarnaast kunnen er overige kosten worden berekend zoals: reiskosten, kantoorhuur, porti, enz..

Uurtarieven kunnen variëren, maar je moet ook weten wat er in het uurtarief zit aan diensten, service en bovenal kwaliteit, want niet iedere mediator is gecertificeerd. Bij particulieren betaalt ieder zijn eigen deel van de kosten, vaak 50-50.

Wat je moet betalen hangt af van diverse factoren:

  • Wat is de situatie en heb ik recht op subsidie (toevoeging)?
  • Wat moet er geregeld worden?
  • Wat zijn jullie wensen?

Wat is de situatie en heb ik recht op subsidie bij mediation?

Ga je scheiden met kinderen? Of scheiden met een koopwoning? Heb je een eigen bedrijf en ga je scheiden? Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden?

Wat voor inkomen en vermogen hebben jullie (o.a. spaargeld, erfenis/schenking, opgebouwde (spaar)hypotheek, overwaarde woning, enz..).?

Het inkomen en vermogen spelen een belangrijke rol of je aanspraak kunt maken op subsidie. Zie de andere blog “Heb ik recht op subsidie bij mediation?” en check de voorwaarden op: www.rechtsbijstand.nl

Wat moet er geregeld worden?

Meestal vrij veel, maar ik help jullie van A tot Z! Maar het scheelt enorm of je kinderen hebt, een koopwoning of eigen bedrijf. Zowel in gesprek als administratief scheelt dat uren.

Soms is er nog geen goede scheidingsmelding gedaan of twijfelen partijen nog en moet er meer besproken worden. Daar is alle ruimte en hulp voor. Van de eerste emoties en het bespreken hoe het zover is gekomen tot een gesprek met de kinderen. En van een ouderschapsplan met convenant en de financiële (en fiscale) kant tot en met het pensioen en nalatenschap.

Wat zijn jullie wensen?

Wil je snel scheiden of de tijd nemen, alles kan! Vaak ligt de snelheid meer aan jullie, de wensen en externen (taxateur, adviseur of de rechtbank) dan aan de mediator.

Heb je behoefte aan meer service of hulp voor jullie (en de kinderen), dan regel ik die. Hier heb je dus ook zelf invloed op en spreek over die wensen met je mediator.

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met kostenindicatie!

Vraag gratis gesprek aan

Ik check dan meteen of jullie aanspraak maken op subsidie en waar je ongeveer op moet rekenen qua kosten. Ik werk met een scherp all-in uurtarief, wat ik graag live nader toelicht.

Werkgebied Huijben Mediation?

Ben je op zoek naar een mediator bij jou of jullie in de buurt? Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel.