Wat is mediation?

Welke mediator moet je kiezen?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij je twee (of meer) personen/partijen/groepen die een conflict hebben helpt om weer in gesprek te gaan en waar mogelijk tot een oplossing te komen waar beiden zich in kunnen vinden.

Wanneer je als registermediator* ervaart wat er aan tafel verandert tussen mensen, dan besef je dat de impact veel verder gaat. Er komt meer begrip, rust over de situatie, de communicatie verloopt beter, een ander inzicht en/of perspectief, met als gevolg: effectieve en duurzame oplossingen, omdat ze door partijen zélf bedacht zijn.

Wanneer zet je een mediator in?

Liefst zo vroeg mogelijk. Mediation kan preventief worden ingezet vóór een conflict ontstaat d.m.v. premediation, maar ook tijdens een conflict, zakelijk geschil of arbeidsconflict. Of achteraf, zodat het conflict niet meer tussen partijen in blijft staan.

In welke gevallen? Denk aan een:

  • mediator bij relationele conflicten
  • mediator bij scheiding
  • mediator bij een arbeidsconflict
  • mediator bij conflicten in familiebedrijven
  • mediator bij een zakelijk geschil
  • mediator bij een conflict op het werk of conflict in je team
  • mediator bij een conflict op mijn vereniging of conflict op de sportvereniging
  • mediator bij een conflict in een stichting of conflict in de kerk

Scheidingsmediator

Als MfN registermediator ben ik ook geaccrediteerd familiemediator, lees: scheidingsexpert of scheidingsbegeleider.

Vaak word ik gevraagd om partners en eventuele kinderen te begeleiden in dit veelal emotionele en intense proces. Ik lever hierin maatwerk met veel service en zorg.

Soms al vanaf de eerste gedachte als het niet goed loopt of om te bespreken wat de gevolgen kunnen zijn bij een scheiding met een familiebedrijf of een scheiding met een eigen bedrijf, het laten indienen van de zaak tot en met de nazorg.

Natuurlijk is er extra aandacht voor uw eventuele (stief)kinderen, want die hebben bij mij een streepje voor, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe zij zich kunnen voelen.

Ik help met alle dingen die besproken en geregeld moeten worden, zowel op emotioneel als financieel vlak. Als registermediator maak ik een echtscheidingsconvenant, oftewel convenant op met hierin jullie wensen en waar nodig een ouderschapsplan.

Arbeidsmediator & conflictmanagement

Met de nodige ervaring en door permanente educatie (mede) op dit vlak help ik u als onpartijdig mediator bij een arbeidsconflict of zakelijke geschil graag verder!

Als mediator begeleid ik veel conflicten tijdens ziekte of conflicten tijdens re-integratie. Juist omdat ik aan beide kanten van de tafel heb gezeten, zowel als manager als toen ik zelf langer ziek was, kan ik me goed inleven. Dit helpt enorm bij het traject, de begeleiding en de visie richting de toekomst.

Door mijn netwerk kan ik snel schakelen met ervaren arbeidsjuristen, verzuimconsulenten en arbodiensten waardoor een mediationtraject vaak korter duurt en u beiden voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Juist door de geheimhouding kan ik open en transparant spreken met beide partijen.

Voordelen van mediation?

Er wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van een geheimhoudingsovereenkomst welke getekend wordt door alle betrokkenen (eventueel ook derden). Mijn geheimhouding start al vanaf het eerste contact. Dat praat makkelijker en helpt om snel zicht te krijgen op wat er (echt) speelt.

U krijgt hulp van een onpartijdige, neutrale en professionele conflictexpert.

Mediation is stukken goedkoper dan een advocaat, laat staan een rechtszaak. Ook is er in sommige gevallen voor particulieren recht op subsidie bij mediation. Bekijk hiervoor de andere blog.

*Ik ben MfN registermediator met als accreditatie familiemediation. Hierdoor kan ik een scheiding van A tot Z begeleiden. Tevens full-certified bij de ADR als mediator, conflictcoach en expert onderhandelaar. “Mediator” is een vrij beroep en titel, maar registermediator niet. Ik val hierdoor onder twee erkende beroepsorganisaties (MfN of ADR) met regelgeving, toezicht, professionaliteit en ervaring.

U kunt dit o.a. checken op: mfnregister.nl

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met kostenindicatie!

Vraag gratis gesprek aan

Werkgebied Huijben Mediation?

Ben je op zoek naar een mediator bij jou of jullie in de buurt? Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel.