Welke mediator moet je kiezen?

Welkemediatorkiesje-HuijbenMediation

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een mediator?

Kies allereerst een erkende gecertificeerde (MfN register en/of full-certified ADR) mediator die in geval van een scheiding tevens geaccrediteerd familiemediator (scheidingsexpert) is.

En ten tweede, ga altijd voor maatwerk! Goedkoop is duurkoop. Bij maatwerk doe je recht aan jullie verleden, heden en toekomst en betaal je nooit teveel. De uren worden transparant vastgelegd in een overzicht en samen met de factuur gemaild. Wel is het handig om vooraf te spreken over een kostenindicatie gelet op jullie situatie.

Mediation is (nog) een vrij beroep, dus er zitten erkende (register)mediators tussen en “mediators” die maar deels of niet gecertificeerd zijn met alle gevolgen van dien. Check de logo’s die mensen voeren en bekijk desnoods op de websites van die beroepsorganisaties of ze daar echt zijn aangesloten.

Huijben Mediation & Advies is dubbel gecertificeerd en voldoet aan de hoogste eisen. Namelijk als MfN registermediator en full-certified ADR conflictcoach, mediator en onderhandelaar. Alleen als MfN registermediator kan je onder voorwaarden na inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand automatisch werken op subsidiebasis (toevoeging), waardoor de kosten de helft lager kunnen liggen.

Huijben Mediation & Advies werkt met een netwerk van experts zodat jullie de beste hulp en service krijgen tegen een scherpe prijs. Dit betaalt zich terug in het totale kostenplaatje.

Internetstunters en pakketprijzen

Op internet word je gek van de advertenties rondom mediation. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Waar doe je goed aan? Pakketten werken vrijwel alleen omdat er meer uren worden gerekend dan je nodig hebt of doordat men al weet dat er meerwerk is wat buiten het pakket valt tegen een hoog uurtarief.

Ook zijn er veel spelers die deals hebben met derden die jullie ook als klant willen waardoor de onpartijdigheid deels weg kan zijn. Belangrijk om te weten hoe vrij je keuze nog is als de mediator de gesprekken voert bij de adviseur zelf op kantoor.

Tip voor het kiezen van de juiste mediator

De MfN registermediator of full-certified ADR mediator zijn betrouwbare titels, maar daarnaast moet iemand ook gecertificeerd familiemediator (scheidingsexpert) zijn.

Eerlijk advies met een professionele mediator

Kies voor maatwerk! Bij een scheiding gaat het juist om de relationele en financiële kant. Dat kost tijd, maar dat is het ook waard. Niemand wil achteraf relationele, financiële of fiscale problemen met mogelijk een vechtscheiding als gevolg.

Ga het gesprek aan met een erkende mediator en kijk of er een professionele klik is. Vaak is dit eerste gesprek gratis en dan merk je snel genoeg of iemand bij je/jullie past.

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met kostenindicatie!

Vraag gratis gesprek aan

Werkgebied Huijben Mediation?

Ben je op zoek naar een mediator bij jou of jullie in de buurt? Mijn werkzaamheden vinden o.a. plaats in Gorinchem, regio Alblasserwaard, regio Drechtsteden, regio Land van Heusden Altena, Dordecht, Utrecht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Tiel.